Direktlänk till inlägg 13 februari 2009

Äntligen kalvar....

Av Carina - 13 februari 2009 09:31

Så har då våra första kalvar sett dagens ljus hos oss. Hittils har 5 kalvar fött: 2 kvigor och 3 tjurar. Allt har gått snabbt och enkelt- precis som rasen är känd för. Snälla mammor som låter kalvarna dia och som tar allt med ro- de är ena riktiga herefordkossor. Att sedan kavlarna springer gatlopp inne i lagårn, ja det oroar nog mest oss som är rädda att de ska skada sig på nåt de lyckas riva ner. Helt undebara är de i allfall och vi se fram emot att få släppa ut dem på bete till våren. Då kan vi snacka gatlopp skulle jag tro....(bilder och mer info kommer inom kort)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 8 maj 2011 12:00

Äntligen- så var det dags för våra djur att få traska ut i solen och ha det bra. Det är lika roligt varje vår att se dem få glädjefnatt och busa runt, stora som små.     Samling kring rundbalsensilage....     Kalvar som börjar bli trötta av...

Av Carina - 9 mars 2011 20:59

Nu har kalvningarna kommit igång- då känns det som om det är vår på gång. Att komma ut på morgonen i lagården och se kossorna kliva upp och mua lite mjukt till sina kalvar som sträcker på sig och kommer skuttandes för att äta "frukost" är en härlig u...

Av Carina - 5 augusti 2009 13:48

nu har de blvit flera såklart och det är med stirt nöje som vi kilar ut till dem och tittar till dem varje dag. När man har varit van vid heta holsteinkor så är det skönt att kunna gå och kika och prata med dem utan att de hetsar upp sig eller ens re...

Av Carina - 30 juli 2009 13:40

Det känns vekligen som "nybörjartur" att lyckas få med en tjurkalv till Gismestad. Kl 0830 gick Stefan och ropade på flocken och ca kl 0900 var tjurkalven lastad och färdig att åka sin väg. Det var en underlig känsla att se en kalv resa- det ska bli ...

Av Carina - 17 februari 2009 11:03

LRF har just nu en kampanj för att rädda våra svenska beteshagar. Tycker du som många av oss lantbrukare att de är värda att bevara och att det är viktigt så stötta gärna denna budkavel genom att klicka dej in här: http://www.lrf.se/Vi-arbetar-med-/M...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<<
Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Hereford med Blogkeen
Följ Hereford med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se