Direktlänk till inlägg 9 mars 2011

Avelstjurar till salu och kalvningar

Av Carina - 9 mars 2011 20:59

Nu har kalvningarna kommit igång- då känns det som om det är vår på gång. Att komma ut på morgonen i lagården och se kossorna kliva upp och mua lite mjukt till sina kalvar som sträcker på sig och kommer skuttandes för att äta "frukost" är en härlig upplevelse. Nu finns det 4 kalvar i lagården och fler lär det bli inom kort. Vår tjur har varit väldigt aktiv och duktig precis som förra sommaren. Men denna vår verkar kalvningarna bli mer centrerade. Vi får väl se men vad vi kan ana så kommer det fler inom kort.

Vår fina Diva-dotter har fått en underbar liten tjurkalv som ska gå i avel.


Vi säljer också vår snälle avelstjur som vi nu haft i 2 år - en underbar kille med ett härligt lugn och rejäl extriör och kroppshydda som vi är så nöjda med...

Vill du veta mer om vilka djur vi har till salu så ring eller mejla oss gärna.

Givetvis är du välkommen på besök!!!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 8 maj 2011 12:00

Äntligen- så var det dags för våra djur att få traska ut i solen och ha det bra. Det är lika roligt varje vår att se dem få glädjefnatt och busa runt, stora som små.     Samling kring rundbalsensilage....     Kalvar som börjar bli trötta av...

Av Carina - 5 augusti 2009 13:48

nu har de blvit flera såklart och det är med stirt nöje som vi kilar ut till dem och tittar till dem varje dag. När man har varit van vid heta holsteinkor så är det skönt att kunna gå och kika och prata med dem utan att de hetsar upp sig eller ens re...

Av Carina - 30 juli 2009 13:40

Det känns vekligen som "nybörjartur" att lyckas få med en tjurkalv till Gismestad. Kl 0830 gick Stefan och ropade på flocken och ca kl 0900 var tjurkalven lastad och färdig att åka sin väg. Det var en underlig känsla att se en kalv resa- det ska bli ...

Av Carina - 17 februari 2009 11:03

LRF har just nu en kampanj för att rädda våra svenska beteshagar. Tycker du som många av oss lantbrukare att de är värda att bevara och att det är viktigt så stötta gärna denna budkavel genom att klicka dej in här: http://www.lrf.se/Vi-arbetar-med-/M...

Av Carina - 13 februari 2009 09:31

Så har då våra första kalvar sett dagens ljus hos oss. Hittils har 5 kalvar fött: 2 kvigor och 3 tjurar. Allt har gått snabbt och enkelt- precis som rasen är känd för. Snälla mammor som låter kalvarna dia och som tar allt med ro- de är ena riktiga he...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Hereford med Blogkeen
Följ Hereford med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se